Luk

Tilmeld jeres fællesskab Klimahandledagen og få tilsendt materialer og indhold, der klæder jer på til at deltage
d. 27. april 2023

Det er gratis og uforpligtende at tilmelde sig.
Tak for din tilmelding.
Du modtager en bekræftelsesmail fra os
Der er tilsyneladende noget galt. 

Prøv at genindlæse siden og prøv igen.

Vær med til at afholde Grønne Fællesmiddage

Rundt om et måltid mad kan vi samle vores drømme om en grønnere hverdag og sammen hjælpe hinanden i gang med den. Vi kan lære hinanden bedre at kende, dele håb og ideer, og sammen finde ud af, hvad vi kan gøre.

Og så kan vi inspirere hinanden med måltidet i sig selv. Inspireres til at spise grønnere, udforske det grønne køkken og dele erfaringer og oplevelser derfra med hinanden.

At fremstille et måltid mad og dele det med andre - den gavmildhed, der ligger i det, særligt når vi også inviterer nogle, vi ikke kender - det er noget af det mest menneskelige, jeg kan komme i tanker om. Måske handler det at være menneske om, gennem livet, at udvikle sit værtskab i verden; om at være kilde til lys i nogle andre menneskers liv.

- Claus Meyer i forbindelse med Grønne Fællesmiddage 2022

Hvorfor skal du være med?

Du skal være med som vært for en Grøn Fællesmiddag, fordi erfaringen viser, at middagene bliver en stor succes, hvor du og dine gæster blandt andet kommer til:

  • At lære hinanden at kende på nye måder og styrke jeres fællesskab.
  • I kommer til at få nye, fede madoplevelser sammen og bliver klædt på af fantastiske kokke til at lave grønne retter.
  • I kommer til konstruktivt at snakke om jeres ønsker for dagligdagen og bliver klogere på handlemuligheder for at leve mere klimavenligt i jeres fællesskab - hvad end det er i familien, i vennegruppen, opgangen eller på villavejen.


Derfor giver det mening

2.000 danskere spiste sammen til Grønne Fællesmiddage sidste år over hele landet og mange steder er fællesmiddagene blev en tradition. Middagene har bragt en masse godt med sig: nogle hjulpet hinanden med vilde haver, delt grønne opskriftssamlinger, lavet bæredygtige julefester, startet delebilsordninger, deleskabe på villavejen - og meget, meget mere. Og det er vigtigt. For når vi taler om bæredygtighed og klima bliver mange af os opgivende: hvad nytter det overhovedet? Men fat mod! Det nytter. Og når vi bliver mange nok, batter det for alvor.

Grønne fællesmiddage i tal 2022

6
uger

85
værter

2000
gæster

De er også med

Claus Meyer støttede Grønne Fællesmiddage i 2022, og kokke fra Meyers Madhus sammensatte opskrifter til fællesmiddagene. Det gør de også i år.

Vi indgik desuden et samarbejde med Folkebevægelsen mod Ensomhed og farvede deres kampagne ‘Danmark Spiser Sammen’-kampagnen grøn. Det gjorde vi, fordi bæredygtighed for os ikke kun handler om klima men også om social trivsel.

Vi samles igen i uge 17, hvor målet er 5.000 danskere til Grønne Fællesmiddage. Vi håber, at du vil være med.


Se mere på vores Facebookside og hold dig opdateret på grønne retter og nye fællesspisningskampagner. 

Kom med som samarbejdspartner 

I Danmark har vi en målsætning om at reducere vores co2-udledning med 70% inden 2030. Det lykkes kun, hvis vi også får ændret vores madvaner. At ændre madvaner kan være svært, da vaner bygger på private præferencer, kultur og historie. Men det kan lade sig gøre. Vi har en fælles bunden opgave i at finde løsninger på, hvordan vi sammen skaber den nødvendige forandring. Forskning viser at den mest effektive ændring af madvaner sker gennem konkrete nye madoplevelser hjemme i køkkenet - i fællesskab med mennesker, vi holder af. Derfor er grønne fællesspisninger, afholdt af ganske almindelige danskere, en vigtig vej til en grønnere madkultur. Vi inviterer jer hermed med til at skabe den anledning, der hjælper danskerne med at spise grønnere i stærke fællesskaber.

Vi er altid åbne for nye samarbejdspartnere. Så hvis projektets sigte eller dele af projektet lyder interessant for jer, så tag fat i projektleder Signe Filtenborg for en snak om muligheder.

Signe Filtenborg
E-mail: signe@deltagerdanmark.dk
Tlf.: 41 25 90 75